RED by Petrus verkozen tot beste fruitbier ter wereld

Nog een mooie prijs voor Brouwerij De Brabandere. RED by Petrus won eerder al een zilveren medaille op de World Beer Challenge en zelfs een gouden medaille op de World Beer Awards als beste fruitbier van België. Maar het wordt nog beter. In 2023 behaalt RED by Petrus het hoogst mogelijke resultaat op de prestigieuze World Beer Awards: Beste fruitbier ter wereld.

Red Wba 2023

Krachtig fruitbier

RED by Petrus is een intrigerend bier. Het is volmondig en krachtig, zonder de aangename smaak van krieken te vergeten. Dankzij de toevoeging van 15% foederbier is RED ondanks een hoog alcoholpercentage bijzonder doordrinkbaar.

Foederbier?

We horen jou al denken: 'Foederbier?' Wel... Foederbier rijpt 24 maanden in imposante foeders en wordt gebruikt als blendbier om andere bieren frisse zachtzure smaken en aroma's te geven. Zo ook deze RED by Petrus.

Red By Petrus World Beer Awards Min

Blinde proeving door internationale jury

De World Beer Awards zijn dé referentie onder de bierprijzen en heel wat brouwerijen schrijven hun bieren dan ook jaarlijks in. Hoe worden deze dan beoordeeld?

Albert De Brabandere verduidelijkt: “Alle bieren worden blind geproefd en beoordeeld door bierkenners en bierjournalisten van over de hele wereld. Daarom zijn de World Beer Awards internationaal hoog aangeschreven en worden ze beschouwd als de Oscars onder de bierprijzen.”

Waar wacht je nog op? Dit krachtig fruitbier moet je zo snel mogelijk geproefd hebben. Je zal er geen spijt van krijgen.