RED by Petrus verkozen tot beste Belgisch fruitbier

RED by Petrus kaapt de eerste plaats weg op de World Beer Awards als Beste Belgische Fruitbier.

RED by Petrus Beste belgische fruitbier min

Het regent prijzen bij Brouwerij De Brabandere. Amper een maand nadat RED by Petrus een zilveren medaille kreeg op de World Beer Challenge, kaapt het bier nu de eerste prijs weg op de prestigieuze World Beer Awards in Londen als beste fruitbier van België. “We scoren al langer bij de fruitbierliefhebber die op zoek is naar dat beetje meer, maar deze internationale erkenning als beste fruitbier doet deugd.”


KRACHTIG FRUITBIER

RED by Petrus is een intrigerend bier. Het is volmondig en krachtig, zonder de aangename smaak van krieken te vergeten. Dankzij de toevoeging van 15% foederbier is RED ondanks een hoog alcoholpercentage bijzonder doordrinkbaar. We horen jou al denken: 'Foederbier?' Wel... Foederbier rijpt 24 maanden in imposante foeders en wordt gebruikt als blendbier om andere bieren frisse zachtzure smaken en aroma's te geven. Zo ook deze RED by Petrus.

RED by Petrus World Beer Awards

BLINDE PROEVING DOOR INTERNATIONALE JURY

De World Beer Awards zijn dé referentie onder de bierprijzen en heel wat brouwerijen schrijven hun bieren dan ook jaarlijks in. Hoe worden deze dan beoordeeld?  Albert De Brabandere verduidelijkt: “Alle bieren worden blind geproefd en beoordeeld door bierkenners en bierjournalisten van over de hele wereld. Daarom zijn de World Beer Awards internationaal hoog aangeschreven en worden ze beschouwd als de Oscars onder de bierprijzen.” RED by Petrus neemt het als beste fruitbier van België nu op tegen de winnaars uit andere landen en maakt nog steeds kans op de titel beste fruitbier ter wereld.

OOK ANDERE BIEREN VALLEN IN DE PRIJZEN

RED by Petrus is niet het enige bier van Brouwerij De Brabandere dat met een medaille ging lopen. Ook Bavik Super Pils werd gelauwerd als beste Belgische pils en het typische foederbier Petrus Aged Pale kreeg voor het tweede jaar op rij goud in de categorie gerijpt op foeders met wilde gisten.

BDB Visual Awards