RED by Petrus verkozen tot beste Belgisch fruitbier

RED by Petrus sleepte het afgelopen jaar heel wat prijzen in de wacht. Zo kreeg het bier een zilveren medaille op de World Beer Challenge en kaapte het de eerste prijs weg op de prestigieuze World Beer Awards in Londen als beste fruitbier van België. “We scoren al langer bij de fruitbierliefhebber die op zoek is naar dat beetje meer, maar deze internationale erkenning als beste fruitbier doet deugd.”

Red By Petrus Beste Belgische Fruitbier Min

Krachtig fruitbier

RED by Petrus is een intrigerend bier. Het is volmondig en krachtig, zonder de aangename smaak van krieken te vergeten. Dankzij de toevoeging van 15% foederbier is RED ondanks een hoog alcoholpercentage bijzonder doordrinkbaar.

Foederbier?

We horen jou al denken: 'Foederbier?' Wel... Foederbier rijpt 24 maanden in imposante foeders en wordt gebruikt als blendbier om andere bieren frisse zachtzure smaken en aroma's te geven. Zo ook deze RED by Petrus.

Red By Petrus World Beer Awards Min

Blinde proeving door internationale jury

De World Beer Awards zijn dé referentie onder de bierprijzen en heel wat brouwerijen schrijven hun bieren dan ook jaarlijks in. Hoe worden deze dan beoordeeld?

Albert De Brabandere verduidelijkt: “Alle bieren worden blind geproefd en beoordeeld door bierkenners en bierjournalisten van over de hele wereld. Daarom zijn de World Beer Awards internationaal hoog aangeschreven en worden ze beschouwd als de Oscars onder de bierprijzen.”

Waar wacht je nog op? Dit krachtig fruitbier moet je zo snel mogelijk geproefd hebben. Je zal er geen spijt van krijgen.